Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drożdżowe 24-godzinne

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 szklanki
drożdże świeże 5 dkg
cukier 0,5 szklanki
jajko 4 sztuki
olej 3/4 szklanki
mleko 3/4 szklanki

Porada

na ciasto można dać dowolne dodatki:owoce,bakalie czy połamaną czekolae,ja swoje ciasto przed pieczeniem posypałam wiórkami kokosowymi.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe 24-godzinne

do dużej miski przesiać mąkę,na nią pokruszyć drożdże,wysypać cukier,wlać roztrzepane jajka,wlać olej oraz mleko.NIE MIESZAĆ! Przykryć miskę folią aluminiowa i wstawić miskę do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie całość wymieszać drewnianą łyżką i przełożyć na blachę do pieczenia. Piec w piekarniku w 180 stopniach 35 minut(ja piekłam w prodiżu,spód wyłożyłam papierem do pieczenia) Wystudzone można posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 18.10.2015 15:59
bardzo interesujacy przepis
Bernadeta1 18.10.2015 15:56
super przepis na pyszne ciasto
IKrakowianka 18.10.2015 15:44
ciekawy przepis!
ada.la 18.10.2015 14:44
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak