ciasto czekoladowe bez jajek z marmoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szkl
  • cukier

    3/4 szkl
  • kakao

    3 łyżki
  • czekolada gorzka

    50 g
  • soda oczyszczona

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • olej

    6 łyżek
  • wod

    1 szklanka
  • ocet

    1 łyżka
  • marmolada

    1 słoiczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę zetrzeć na tarce. Piekarnik nagrzac do 180*C. Formemkę wyłozyć papierem. W osobych miskach wymieszac składniki suche i mokre. Następnie mokre wlać do suchych i wymieszać trzepaczką. Przelać do formy i piec około 30 minut. Przekroić po wystudzeniu i przełozyć marmolada. Posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula87 04.10.2013 18:21
bez jajek nie piekłam wiec ląduje do mojej ksiegi
cukiereczek 04.10.2013 16:00
super ciasto
idealme 04.10.2013 15:01
pyszności! :)
Renata9 04.10.2013 14:41
nigdy nie robiłam ciasta bez jajek, ciekawe jak to smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat