Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto czekoladowe bez jajek z marmoladą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
cukier 3/4 szkl
kakao 3 łyżki
czekolada gorzka 50 g
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
olej 6 łyżek
wod 1 szklanka
ocet 1 łyżka
marmolada 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto czekoladowe bez jajek z marmoladą

Czekoladę zetrzeć na tarce. Piekarnik nagrzac do 180*C. Formemkę wyłozyć papierem. W osobych miskach wymieszac składniki suche i mokre. Następnie mokre wlać do suchych i wymieszać trzepaczką. Przelać do formy i piec około 30 minut. Przekroić po wystudzeniu i przełozyć marmolada. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 04.10.2013 18:21
bez jajek nie piekłam wiec ląduje do mojej ksiegi
cukiereczek 04.10.2013 16:00
super ciasto
idealme 04.10.2013 15:01
pyszności! :)
Renata9 04.10.2013 14:41
nigdy nie robiłam ciasta bez jajek, ciekawe jak to smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak