Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
5 -
cukier
300 gram -
śmietana
140 ml -
cytryny
4 -
rum
1.5 lyzki -
masło
80 gram -
mąka
240 gram -
proszek do pieczenia
0.5 lyzeczki -
cukier puder
150 gram -
konfitura morelowa
3 lyzki
Sposób przygotowania
Wymieszaj make z proszkiem do pieczenia w osobnej misce i dodaj do masy jajecznej. Ubij na gladka mase.Wlej mase do brytfanny wysmarowanej maslem.i wylozonej papierem do pieczenia. Wloz do piekarnika (180C) na ok 50-60 min.
Wyciagnij ciasto i odloz dna 10 min do wystudzenia.
Podgrzej konfiture z morel i posmaruj ciasto.
Nastepnie zabierz sie za polewe cytrynowa. Do garnuszka dodaj starta skorke cytrynowa, sok z 1 jednej cytryny oraz cukier puder. Mieszaj, az cukier sie calkowicie rozpusci i powstanie syrop. Posmaruj ciasto i wloz wylaczonego, ale jeszcze cieplego piekarnika na 5 minut.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się