Przepis i sposób przygotowania na: ciasto cytrynowe
Potem wykonałam masę cytrynową:
Starłam skórkę z jednej cytryny, wycisnęłam sok z dwóch. Rozpuściłam masło, dodałam 1,5 szklanki wody. Zagotowałam. Dodałam cukier, mieszałam aż się rozpuścił. 4 łyżki mąki wymieszałam z sokiem z cytryny i startą skórką i dodałam do garnka. Mieszałam.
W 1/4 szklanki wody rozbełtałam 2 jajka i 2 łyżki mąki. Wlałam do cytrynowej masy i zagotowałam, ciągle mieszając. Wylałam na biszkopt.
Zrobiłam galaretkę cytrynową w 0,5 szklance wody. Śmietanę ubiłam na sztywno. Gdy galaretka zaczęła tężeć dodałam do śmietany i wymieszałam. Wylałam na cytrynową masę.
Przed podaniem schłodziłam.
Smacznego:)