Ciasto cytrusowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier

    30 dag
  • margaryna

    1/2 kostki
  • jajko

    4
  • cytryny

    2
  • mandarynki

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cytryny wyszorować i zetrzeć z nich skórkę i wycisnąć sok.Z mandarynek również wycisnąć sok.Margaryne roztopić.Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i margarynę.Wymieszać. Wlać sok z cytryn i mandarynek i skórkę i wymieszać. Przelac do formy , długiej keksówki i piec ok 45 min w temp 180 stopni lub do suchego patyczka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 19.02.2017 16:58
smaczne ciasto
Juleczka20 01.05.2012 20:30
pyszne
Juleczka20 03.03.2012 07:48
świetne
MAR3STA 29.11.2011 17:04
fajne ciasto
treonina 28.11.2011 10:38
pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat