Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cukiniowe mocno czekoladowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej rzepakowy 130 gram
ksylitol, cukier lub miód 250 gram
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki
jaja 4 sztuki
kefir 300 gram
kakao gorzkie 100 gram
cukinia 500 gram
mąka żytnia 250 pełnoziarnista

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cukiniowe mocno czekoladowe

Cukinię obrać (jeśli ma gruba skórkę), zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Oddzielić białka od żółtek.
Białka ubić na sztywna pianę.
Żółta zmiksować z olejem i ksylitolem. Dodać kefir, makę, kakao i sodę. Dalej miksować.
Następnie połaczyć delkatnie ciasto z piana z białek, przy pomocy łyżki.
Na samym końcu dodać starta cukinię.

Piec ok. godziny w nagrzanym do 180st.C piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 13.11.2014 16:45
dzisiaj wypróbuję ten przepis
Habibi 13.10.2013 16:50
Piekę brownie z cukinią - zawsze zadziwia, choć smakuje pysznie :) http://www.doradcasmaku.pl/przepis/242572/brownie-z-cukinia-dukan.html
monisia1977 09.10.2013 06:47
fajnie wygląda
Ilona_eS 08.10.2013 20:54
ciasto cukiniowe, pierwsze słysze. Zapowiada sie ciekawie w smaku:)
Luki 08.10.2013 17:28
przepis godny uwagi
everay 08.10.2013 11:41
pięknie wygląda
joanna30 08.10.2013 09:24
Świetny porzepis :) zabieram sobie do wypróbowania
noninka77 08.10.2013 09:04
super przepis:)
Wiesława1 08.10.2013 07:43
takiego jeszcze nie jadłam i nie robiłam
Krzysztof15 08.10.2013 07:28
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak