Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mleko
3 szklanki -
budyń śmietankowy
2 opakowania -
galaretka wiśniowa
2 opakowania -
śmietana 30%
330 ml -
śnieżka
1 opakowanie -
galaretka agrestowa
1 opakowanie -
migdały płatki
1/2 szklanki -
czekolada mielona
- ile potrzeba -
masło
200 gram -
herbatniki
220 gram
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
do gorącego budyniu wsypać 2 galaretki wiśniowe i szybko mieszać do rozpuszczenia galaretek
odstawić do wystudzenia
herbatniki petit bery krakuski ułożyć na dnie i bokach formy
przykryć folią i do lodówki
teraz w 1/2 szklanki gorącej wody rozpuścić galaretkę agrestową i zostawić do wystudzenia
rózgą blendera ubić śmietanę ze śnieżką na sztywno
na koniec dodać schłodzoną galaretkę cały czas miksując rózgą
posypać mieloną czekoladą i płatkami migdałowymi
Komentarze (19)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (9)