Ciasto cioci Lusi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 szt
  • mąka

    1,5 szkl.
  • cukier

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • olej

    1/2 szkl
  • wiśnie bez pestek

    wg.uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem do białości,a następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Na końcu dodać olej i wymieszać.Ciasto wylać na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą blaszkę.Na ciasto układać gęsto wiśnie.Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st.C ok. 40 minut.Jeszcze gorące posypać cukrem pudrem.Podawać można z dużym kleksem bitej śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anemon 25.06.2013 13:44
Widzę, że ciocia Lusia zna się na ciastach i wie, że z wiśniami są najsmaczniejsze.
Łukasz15 22.03.2013 09:55
Lubię ciasta z wiśniami
IlonaAlbertos 20.05.2012 21:40
Zapowiada się apetycznie.
Elżbieta17 02.02.2012 20:42
super deser:)
IZABELA29 19.08.2011 10:32
prosto i smacznie
Ania67 21.06.2011 13:34
zgadzam się
MAŁY 13.05.2011 23:33
pycha
Krystyna32 17.04.2011 01:44
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat