Ciasto caffe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    250 g
  • mąka pszenna

    500 g
  • mleko 3,2%

    300 ml
  • kakao

    1 łyżka
  • capuccino

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • czekolada mleczna

    100 g
  • cukier waniliowy

    1 op
  • jaja

    3 szt
  • rodzynki

    do smaku
  • olej

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mleko, mąkę, proszek do pieczenia, olej, kakao, cappucino. Mieszamy. Na koniec dodajemy otartą czekoladę i rodzynki. Formę smarujemy olejem, wyścielamy papierem śniadaniowym lub pergaminem i pieczemy w 180 stopniach około 45 min.
Betka
Najważniejsze to mieć świeże jajka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 14.02.2016 14:49
fajne ciasto
IwonaKa 29.01.2016 19:55
super przepis,chyba skorzystam
Andysz 28.01.2016 05:16
pysznie wyglada
paula191919 12.01.2016 18:29
coś innego ... z chęcią je upiekę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat