Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Ciasto budyniowe z truskawkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
6
margaryna
1 kostka
cukier
1 szklanka
mąka
2,5 szklanki
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
budynie śmietanowe
2
mleko
1 litr
truskawki
1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowe z truskawkami

Utrzeć 6 żółtek z kostką margaryny i szklanką cukru, dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Pół ciasta położyć na blachę. Na ciasto ułożyć pokrojone owoce. Na owoce wlać ugotowany budyń. Na budyń położyć pozostałe ciasto. Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 27.11.2011 09:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak