Ciasto budyniowe z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6
  • margaryna

    1 kostka
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    2,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • budynie śmietanowe

    2
  • mleko

    1 litr
  • truskawki

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć 6 żółtek z kostką margaryny i szklanką cukru, dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Pół ciasta położyć na blachę. Na ciasto ułożyć pokrojone owoce. Na owoce wlać ugotowany budyń. Na budyń położyć pozostałe ciasto. Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 27.11.2011 09:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat