Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto brzoskwiniowe z bezą
Składniki na ciasto zagniatamy.
Ciasto wałkujemy, wykładamy nim formę, naciągając je lekko na brzegi. Nakłuwamy widelcem.
Pieczemy ok. 20minut w temp. 180st (aż się przyrumieni).
W tym czasie obieramy brzoskwinie i kroimy je w kosteczkę.
Ubijamy białka ze szczyptą soli. Dodajemy po łyżce cukru, cały czas ubijając. Na koniec wsypujemy budyń, mieszamy.
Podpieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, posypujemy owocami, a pianę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy takie beziki. Całkiem spore bo i piany jest dużo. Równie dobrze możemy nałożyć pianę łyżką i porobić fantazyjne fale.
Znów wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temp. 150-160st około 30 minut.
Smacznego :-)