Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe z truskawkami 1 polewa czekoladową.
Kroki postępowania
Żółtka mieszamy i dodajemy do nich wrzątek oraz aromat śmietankowy.
Dodajemy do ubitych białek i ponownie miksujemy przez chwile, aby połączyć składniki.
Galaretkę rozpuszczamy w 2 łyżkami żelatyny i odstawiamy do przestudzenia.
Gdy galaretka będzie chłodna przekładamy do niej truskawki.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia oraz umieszczamy biszkopt na zaczynając od lewego boku keksówki poprzez spód i drugi bok. Do tak przygotowanego biszkoptu wlewamy tężejąca już galaretkę z truskawkami. Przykrywamy reszta biszkoptu i dociskamy mocno. Ciasto wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Następnie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i dodajemy mleko. Ciasto polewamy polewą.