Ciasto biszkoptowe z mandarynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

biszkopt

  • jajka

    4
  • mąka

    4 łyżki
  • cukier

    4 łyzki
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka

masa

  • budyń śmietankowy

    1
  • mleko 3,2%

    0,5 l
  • cukier

    2 łyżki
  • masło

    1 kostka

reszta

  • galaretka truskawkowa

    2
  • mandarynki w puszce w zalewie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Cały czas miksując, dodawać po jednym żółtku. Wsypać przesitowaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Masło utrzeć na puch (nie trzeba dodawać cukru, bo dwie łyżki są już w budyniu). Powoli dodawać budyń, cały czas miksując.
Galaretkę przygotować w 2/3 podanej ilości wody. Ostudzić.
Masę wyłożyć na biszkopt, na nią odsączone mandarynki i zalać tężejącą galaretką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat