Ciasto biszkoptowe z jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • cukier wanilinowy

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jajko

    4 sztuki
  • aromat rumowy

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • jagody

    500 g
  • czekolada mleczna

    1/2 tabliczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubijamy w misce aż zwiększą swoją objętość, powoli dodajemy do nich cukier, cukier waniliowy, potem mąką i proszek do pieczenia.
Na końcu wsypujemy szczyptę soli i wlewamy aromat rumowy.
Ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Na ciasto wysypujemy równo jagody.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut, do suchego patyczka.
Jak ciasto ostygnie, polewamy go roztopioną czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 30.04.2017 11:26
na pewno wspaniale smakuje
Ada-Gaba 09.01.2017 17:59
poproszę kawałeczek
adelajda 30.07.2016 16:25
Pyszne ciacho :)
Krystyna32 30.07.2016 12:38
pyszne ciasto
mysza75 30.07.2016 10:36
jakie dobre ciasto
Krzysztof15 30.07.2016 09:19
pyszne ciacho
Mniam 30.07.2016 08:55
Bardzo lubię ciasta z jagodami, a Twoje jeszcze czekoladą polane :) ale pyszności!
Wafelek2601 30.07.2016 08:54
Super do kawy
Wacław 29.07.2016 21:39
wspaniałe ciasto ,ciasto na 5 :-)
bertpvd 29.07.2016 21:16
świetne ciasto !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat