Ciasto bez pieczenia z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopty

    1 opakowanie
  • galaretki brzoskwiniowe

    4 szt.
  • śnieżki na mleko

    2 opakowania
  • mleko

    1,5 szkl.
  • brzoskwinie w puszce

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W dwóch szklankach wody rozpuszczamy dwie galaretki, studzimy. Na blaszce wyłożonej folią przezroczystą układamy biszkopty. Śniezki ubijamy na mleku, dodajemy tężejące galaretki, mieszamy. Masę wylewamy na biszkopty. Wstawiamy do lodówki aż zastygnie. Kolejne dwie galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wody, studzimy. Osączamy brzoskwinie kroimy w plastry. Układamy na zastygłej masie. Zalewamy zimnymi galaretkami. Wstawiamy do lodówki, aż galaretka zastygnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 28.05.2017 19:02
fajne ciasto
Ela15 12.05.2015 14:06
ładnie wygląda
V_kuchareczka 05.10.2013 21:20
pyszne ciasto
ana1 05.10.2013 20:16
fajny przepis
Agata 05.10.2013 20:10
szybko i smacznie:)
idealme 05.10.2013 19:54
pyszności :)!
monisia1977 05.10.2013 18:47
super ciacho
Anna133 05.10.2013 18:45
proste a takie pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat