Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bez pieczenia z brzoskwiniami

4.0
(28)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 1 opakowanie
galaretki brzoskwiniowe 4 szt.
śnieżki na mleko 2 opakowania
mleko 1,5 szkl.
brzoskwinie w puszce 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bez pieczenia z brzoskwiniami

W dwóch szklankach wody rozpuszczamy dwie galaretki, studzimy. Na blaszce wyłożonej folią przezroczystą układamy biszkopty. Śniezki ubijamy na mleku, dodajemy tężejące galaretki, mieszamy. Masę wylewamy na biszkopty. Wstawiamy do lodówki aż zastygnie. Kolejne dwie galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wody, studzimy. Osączamy brzoskwinie kroimy w plastry. Układamy na zastygłej masie. Zalewamy zimnymi galaretkami. Wstawiamy do lodówki, aż galaretka zastygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mlodakucharka22 17.09.2023 12:14
Jaki rozmiar blaszki na taką ilość składników?
Doradca Smaku 22.09.2023 08:04
Blaszka o wymiarach 20x30 cm
Jagódka77 28.05.2017 19:02
fajne ciasto
Ela15 12.05.2015 14:06
ładnie wygląda
V_kuchareczka 05.10.2013 21:20
pyszne ciasto
ana1 05.10.2013 20:16
fajny przepis
Agata
Agata 05.10.2013 20:10
szybko i smacznie:)
idealme 05.10.2013 19:54
pyszności :)!
monisia1977 05.10.2013 18:47
super ciacho
Anna133 05.10.2013 18:45
proste a takie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak