Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto barbórkowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 5 łyżek
mąka 3 łyżki
kakao 2 łyżki
margaryna 125 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 1 op
masło 1 op
mleko 3,2% 1,5 szkl
galaretka agrestowa 3 op
kawa rozpuszczalna

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto barbórkowe

Margarynę rozpuścić i ostudzić. Białka ubić na sztywno z cukrem i żółtkami. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy jajeczno-cukrowej razem z margaryną i wymieszać. Piec 30 minut w temp.180 s C. Galaretki rozpuścić w 700 ml wrzącej wody i pozostawić do lekkiego stężenia. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, z mniejszej ilości mleka. Ostudzić i zmieszać z masłem tworząc masę. Biszkopt przekroić na pół, przełożyć masą, nałożyć tężejącą galaretkę, przyłożyć drugą częścią ciasta, posmarować lekko masą wierzch i posypać kawą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 03.01.2017 21:05
Świetny przepis:)
agnieszka214 03.01.2017 17:21
Super pyszne mniam
Bernadeta1 02.01.2017 17:11
na pewno bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak