Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
2 szklanki -
mus jabłkowy
0,5 szklanki -
wiórki kokosowe
3 łyżki -
płatki kukurydziane
3 łyżki -
cukier kryształ
0,5 szklanki -
jabłko
1 małe -
budyń waniliowy
1 łyżka -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
banan
2 sztuki -
oliwa
0,5 szklanki
Przepis i sposób przygotowania ciasto bananowo jabłkowe bez jajek
Banany rozgniotłam widelcem, wymieszałam z musem jabłkowym, wiórkami i płatkami kukurydzianymi. W osobnym naczyniu wymieszałam przesianą mąkę z budyniem, proszkiem do pieczenia i olejem. Dodałam cukru i zawartość miski z bananami. Wszystko dokładnie wymieszałam i przełożyłam do keksowej formy 23 cm (lepsza byłaby krótsza, ale nie mam takiej). Na wierzch ułożyłam ćwiartki małego jabłka bez gniazd nasiennych które nasmarowałam olejem. Piekłam 35 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego.
Komentarze (23)
Załaduj więcej komentarzy (13)