ciasto bananowo jabłkowe bez jajek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • mus jabłkowy

    0,5 szklanki
  • wiórki kokosowe

    3 łyżki
  • płatki kukurydziane

    3 łyżki
  • cukier kryształ

    0,5 szklanki
  • jabłko

    1 małe
  • budyń waniliowy

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • banan

    2 sztuki
  • oliwa

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany rozgniotłam widelcem, wymieszałam z musem jabłkowym, wiórkami i płatkami kukurydzianymi. W osobnym naczyniu wymieszałam przesianą mąkę z budyniem, proszkiem do pieczenia i olejem. Dodałam cukru i zawartość miski z bananami. Wszystko dokładnie wymieszałam i przełożyłam do keksowej formy 23 cm (lepsza byłaby krótsza, ale nie mam takiej). Na wierzch ułożyłam ćwiartki małego jabłka bez gniazd nasiennych które nasmarowałam olejem. Piekłam 35 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Melania 04.09.2013 13:31
Wygląda obłędnie :)
Wafelek2601 17.08.2013 17:45
Pyszne ciasto
sara1 30.03.2013 23:08
ciekawe i fajne ciasto
IZABELA29 24.03.2013 09:57
pyszne ciasto
mirosława4 29.12.2012 21:28
ciekawy przepis warty wypróbowania a ciasto wygląda apetycznie :)
anemon 16.12.2012 19:54
Podoba mi się połączenie jabłek i bananów, całość warta wypróbowania.
IZABELA29 16.10.2012 09:17
Ja bym te jabłka pokroiła w kosteczke lub plasterki i ułożyła jeden na drugi. U mnie w tej wersji jabłka byłyby szybko zjedzone przez dzieci.
alexxxanderka 05.10.2012 18:14
świetne ciasto, w dodatku wegańskie :) Gratuluję!
kate.500 04.10.2012 16:14
pycha
Iwusia 11.09.2012 21:31
piękne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat