Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowo budyniowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4 sztuki
cukru 4 łyżki
mąki pszennej 4 łyżki
mąki ziemniaczanej 2 łyżki
kakao 1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki
Masa budyniowa:
budyniu waniliowego 2 opakowania
mleko 3,5 szklanki
cukru 3 łyżki
DODATKOWO:
galaretki zielone 2 sztuki
banan 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowo budyniowe

Kroki postępowania

1
Galaretkę rozpuścić i pozostawić do stężenia. Jajka zmiksować z jajkami na puszystą masę. Następnie przesiać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać. Przelać do tortownicy obłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 35 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu biszkopt ostudzić .
Krok 1 - Ciasto bananowo budyniowe foto
2
Masę budyniową rozrobić według przepisu na opakowaniu na mleku. Banany obrać i pokroić w plasterki.
Krok 2 - Ciasto bananowo budyniowe foto
3
Na biszkopt wylać masę budyniową, ułożyć plastry bananów i zalać galaretką. Wstawić do lodówki.
Krok 3 - Ciasto bananowo budyniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 05.08.2013 18:01
pyszne ciasto:)
Agata3 20.07.2013 16:18
Obłędne ciasto ;)
everay 20.07.2013 13:59
fajne kolorki:)
jasiek 20.07.2013 13:12
smakowite połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak