Ciasto bananowe ze śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    20 dkg
  • jajka

    3 szt
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka

    2,1/4 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • kakao

    1 łyżka
  • śmietana 30%

    330 ml
  • masa śmietanowa czekoladowa

    1 op
  • wiórki kokosowe

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • banan

    3 szt
  • orzechy włoskie

    10 posiekane
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem i jajkami,do dobrze wymieszanej masy dodajemy mąkę,pogniecione widelcem banany,sodę i proszek do pieczenia mieszamy,do masy dodajemy połowę orzechow.Tortownicę 26-28cm wykładamy papierem na spód łyżką wykładamy kleksy białego ciasta tak połowę.Do pozostałego ciasta dodajemy kakao mieszamy,wykładamy ciasto kakaowena białe ciasto.Na górę sypiemy pozostałe orzechy.
Tortownicę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 40-45 minut.
Wystudzone ciasto przecinamy na pół .Ubijamy śmietanę dodajemy rozpuszczoną zelatynę do śmietany wsypujemy opakowanie masy smietanowej o smaku czekoladowym mieszamy.Smietanę wykładamy na przecięte ciasto przykrywamy górnym krązkiem.Boki ciasta smarujemy kremem i posypujemy wiórkami kokosowymi.Górę dekorujemy dowolnie

POLECAM !!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 31.01.2014 23:10
super ciacho !!!!!
artur7 26.12.2013 06:58
bardzo ładnie
Poison1988 05.11.2013 18:32
świetne ciacho - chętnie przetestuję przepis :)
gusia1000 18.10.2013 00:46
Dobra słodkość.
Renata22 15.10.2013 15:26
takie ciacho na bogato!;)
mysza75 15.10.2013 10:40
Sama bym zjadła, pysznie wygląda :-)
Katarzyna34 11.10.2013 17:00
wygląda rewelacyjnie
kate.500 11.10.2013 13:46
apetycznie wyglada
ONY_za_kare 11.10.2013 13:45
apetyczne ciacho :)
Alex_M 11.10.2013 12:52
zapowiada się bardzo smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat