Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
masło
20 dkg -
jajko
3 szt -
cukier
4 łyżki -
mąka
2,1/4 szkl -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
kakao
1 łyżka -
śmietana 30%
330 ml -
masa śmietanowa czekoladowa
1 op -
wiórki kokosowe
-
Żelatyna wieprzowa Prymat
-
banan
3 szt -
orzechy włoskie
10 posiekane -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Tortownicę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 40-45 minut.
Wystudzone ciasto przecinamy na pół .Ubijamy śmietanę dodajemy rozpuszczoną zelatynę do śmietany wsypujemy opakowanie masy smietanowej o smaku czekoladowym mieszamy.Smietanę wykładamy na przecięte ciasto przykrywamy górnym krązkiem.Boki ciasta smarujemy kremem i posypujemy wiórkami kokosowymi.Górę dekorujemy dowolnie
POLECAM !!!!
Komentarze (23)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (13)