Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 600 g (bez skóry)
cukier 400 g
jajko 4 szt
masło 250 g
mąka 300 g
sól 1/4 łyżeczki
drożdże suche 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe

Banany rozgniatamy widelcem.

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.

Następnie dodajemy (w kolejności, cały czas mieszając-niskie obroty) ostudzone, roztopione masło, mąkę, sól, drożdże, sodę, a na końcu rozgniecione banany.

Ciasto przelewamy do foremki (30x25) wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy 55 min w temperaturze 170°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 25.07.2016 09:22
pyszne ciasto
Renata9 24.07.2016 22:09
Pyszne ciacho
kd045 24.07.2016 21:37
mniaaam ;]
KORAL 24.07.2016 20:06
Wygląda ładnie
Lis 24.07.2016 18:16
Bardzo smakowite:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak