Ciasto bananowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    4 szt
  • masło roślinne

    1 łyżka
  • jajko

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • mąka pszenna

    1 i 1/2 szklanki
  • cukier drobny

    1 szklanka
  • tłuszcz do formy

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    - do formy
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany obrać ze skórki, połamać na mniejsze kawałki i roztłuc tłuczkiem do ziemniaków. Masło roztopić. Do rozdrobnionych bananów wlać roztopione masło. Następnie dodać cukier i wbić jajko, wymieszać. Dodać sodę i szczyptę soli, mieszać. Na końcu dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Masę na ciasto wlać do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą keksówki. Piec w temperaturze 175 stopni przez 25 - 30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 19.11.2014 16:14
ciekawy pomysł
gacopierz23 29.07.2014 19:48
ciekawa propozycja
Kulinarna Ja 03.02.2014 12:02
uwielbiam takie babki bananowe, chętnie wypróbuję ten przepis
Stenka 28.01.2014 07:53
ciekawy przepis
caralajna 23.01.2014 22:02
kocham ciasta bananowe
pierniczkowo 18.01.2014 09:40
uwielbiam tego typu ciacha :)
Angelika10 03.01.2014 22:29
fajne ciasto
IwonaKa 02.12.2013 09:54
uwielbiam takie ciacha
kate.500 29.11.2013 08:04
pyszne ciasto
JOANNA16 20.10.2013 07:16
pycha ciacho))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat