Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto amerykańskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 4 sztuki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 3/4 szklanki
mąka 2 szklanki
jabłka 4 sztuki
bakalie 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto amerykańskie

Kroki postępowania

1
Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodać olej, następnie mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Delikatnie wymieszać.
Krok 1 - Ciasto amerykańskie foto
2
Jabłka obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2 - Ciasto amerykańskie foto
3
Dodać jabłka pokrojone w kostkę i inne bakalie. Wymieszać.
Krok 3 - Ciasto amerykańskie foto
4
Blaszkę natłuścić i obsypać bułką tartą. Przełożyć do niej ciasto. Piec ok. 50 min w temperaturze 180°C
Krok 4 - Ciasto amerykańskie foto
5
Ostudzone ciasto można udekorować cukrem pudrem.
Krok 5 - Ciasto amerykańskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 22.12.2015 20:35
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak