ciastko francuskie nadziewane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • jabłka

    4-5
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać i pokroić w kosteczkę dodać odrobinę cynamonu, trochę cukru waniliowego i cukru pudru tak żeby jabłka były słodkie. Następnie ciasto francuskie rozmrozić i rozwałkować w prostokąty. Na każdym jednym kawałku układać łyżeczkę góra dwie jabłek tak żeby łatwo było je skleić. Następnie delikatnie wierzch ponacinać. Piec w mocno nagrzanym piekarniku. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 16.07.2013 07:16
bardzo lubię
pacpaw 21.03.2013 21:05
często takie ciasteczka robię gościom
banditka 29.10.2010 09:39
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat