Ciastka z orzechami

Ciastka z orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • mąka pszenna

    3/4 szk
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • tłuszcz do formy

  • orzechy laskowe

    3 lyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ciastka z orzechami

Białka ubić na pianę, dodać cukier, roztrzepane żółtka, mąkę. Blachę wysmarować tłuszczem i wykładać za pomocą łyżki porcje ciasta. Posypać orzechami. Piec ok. 20 min. w temp. 170 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

olkaaa 05.02.2013 08:13
bardzo fajne
Grazyna0211 21.11.2012 12:39
smaczne
kuklik 08.10.2012 17:33
szybkie i smaczne
barbara11561 20.07.2012 17:57
świetne
aga130982 07.03.2012 10:29
mniam mniam
Magdalena1110 01.12.2011 20:43
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat