Ciastka z nektarynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakownie
  • Biszkopty

    1 opakowanie
  • nektarynki

    6 szt
  • mus jabłkowy

    10 łyżek
  • śmietana 36%

    1 szklanka
  • cukier puder

    2 łyżki
  • kakao

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie pokroić w prostokąty i upiec w piekarniku (na każde ciasto potrzeba 2 prostokąty). Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Do połowy dodać łyżkę kakao. Na upieczony prostokąt ciasta nałożyć łyżkę musu jabłkowego, przykryć drugim prostokątem, posmarować kremem kakaowym, rozłożyć biszkopty i owoce. Brzegi ozdobić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 15.02.2014 17:52
Wyglądają super.
natii3624 04.07.2012 23:45
ale pyszne :)
romanrafal 20.06.2012 17:27
proste i smaczne
zuzanna_z 21.05.2012 12:26
extra
Katarzyna158 13.11.2011 23:37
Uwielbiam wszystko co owocowe
pigila 23.09.2011 08:07
superowy
Ewa104 31.08.2011 20:46
Pięknie ozdobione! Super!
MAR3STA 18.02.2011 18:07
takie dekoracyjne;)
aeksandra 09.11.2010 13:05
super
wedith1 05.10.2010 08:59
miodzio:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat