Ciastka tureckie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    15 dkg
  • mąka

    15 dkg
  • cukier

    15 dkg
  • kakao

    0.6 dkg
  • jaja

    4 szt
  • proszek do pieczenia

    0.2 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem do białości, dodać masło, ucierać mąkę ziemniaczaną z proszkiem i kakaem, wymieszać. Wyłożyć ciasto na blachę wysmarowaną i wyłożoną papierem. Piec. Po wystygnięciu gorący placek lukrować gdy lukier zaschnie wykrawać ciastka-półksiężyce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gosia20 22.06.2012 12:11
super
Juleczka20 30.05.2011 10:19
świetne
eduszo 22.02.2011 13:27
Fajne
Tahitha 19.02.2011 08:06
Super!!!
Mala 14.02.2011 20:28
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat