CIASTKA RYŻOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 kostka
  • cukier

    20 dag
  • olejek migdałowy

    1/2
  • kleik ryżowy

    180 gram
  • jajko

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oddzielamy żółtka od białek. Masło ucieramy (musi być miękkie) z cukrem, żółtkami i olejkiem. Dosypujemy kleik ryżowy i dokładnie mieszamy.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do reszty. Mieszamy.
Rozkładamy na dużej blaszce.
Piec 20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu jak jeszcze ciepłe kroimy na kawałki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 18.06.2011 12:26
mogla bym spróbować
kielcok1 24.05.2011 19:32
trzeba spróbować
Krzysztof42 18.08.2010 14:43
chętnie spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat