Ciastka murzynki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    20 dag
  • mąka

    20 dag
  • cukier puder

    20 dag
  • jajka

    5 szt
  • kakao

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 lyżeczka
  • polewa biała

    2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę z cukrem pudrem ucierać dodając po jednym żółtku.Gdy utarte dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz sztywno ubitą pianę z białek,delikatnie wymieszać.Ciasto wylać do dużej formy i piec około 25 minut.Po wystygnięciu oblać ciasto białą polewą i szklanką wykrawać ciasteczka [połksieżyce].

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mela25 02.01.2014 09:45
smakowite ciasteczka
Bernadeta 08.09.2013 19:55
fajny ,prosty przepis
Angelika10 20.08.2011 23:57
Fajne
Ewa111 03.05.2011 20:04
pyszne ciasteczka
agogo2 30.04.2011 16:27
dobre
Patrycja33 10.04.2011 19:04
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat