Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastka miodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 450 g
jaja 7 sztuk
masło 300 g
miód 300 g
sól
smalec 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka miodowe

do mąki dodaję 100 g masła oraz ubite jaja. Mieszam do uzyskania masy o jednorodnej, średniej gęstości. Tak przygotowane ciasto kroję na kawałki 1 cm. Smażę na rozpuszczonych 200 g masła i smalcu,aż do uzyskania jasnozłocistego koloru. Usmażone kawałki ciasta wkładam do rozgrzanego na słabym ogniu miodu, ostrożnie mieszam, następnie wkładam na talerz posmarowany tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 30.08.2012 06:53
pycha
sznycel 25.08.2012 21:28
po prostu pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak