Ciastka kukurydziane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kosta
  • cukier

    3/4 szkl
  • jajko

    2 szt
  • m?ka

    3 szkl
  • cukier waniliowy

    1 op
  • proszek do pieczenia

    1/2 op
  • p?atki kukurydziane

    5 szkl
  • czekolada mleczna

    100 g
  • s?onecznik ?uskany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margaryn? roztopi? na ma?ym ogniu, a nast?pnie ostudzi?. Jaja utrze? z cukrem i cukrem waniliowym na pian?. Do jaj dodajemy m?k? wymieszan? z proszkiem do pieczenia i wystudzon? margaryn?.
Wszystko razem dok?adnie mieszamy. Nast?pnie dodajemy p?atki kukurydziane, drobno pokrojone orzechy w?oskie, s?onecznika i pokrojon? w kostk? czekolad? (mo?na doda? równie? pestki dyni).
Wszystko razem mieszamy. Nast?pnie z masy formujemy ma?e kulki, mocno ?ciskamy i lekko sp?aszczamy. Ciasteczka uk?adamy na wy?cielonej papierem do pieczenia brytfannie. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 c.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 02.02.2013 19:23
smaczne i chrupiące
edi 02.02.2012 09:52
Super:) nie ma to jak ciasteczka z czekoladą:)
sylwia / sytofala 31.01.2012 20:35
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat