Ciastka jeżyki

Ciastka jeżyki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kakao

    3 łyżki
  • miód

    4 łyżki
  • mleko skondensowane

    3 łyżki
  • masło

    1/4 kostki
  • śliwki suszone

  • ryż preparowany

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ciastka jeżyki

Masło, miód, mleko i kakao włożyć do garnka, rozpuścić. Z bakalii (mogą być też inne, cokolwiek damy, ciastka będa pycha) zrobić mieszankę i wrzucać do gotowej polewy.Nie podałam ilości, ponieważ wrzucamy i mieszamy aż będzie gęsta masa. na folię aluminiową lub papier do pieczenia wykładamy łyżką ciastka, zostawiamy do zastygnięcia. Pycha!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Juleczka20 27.05.2012 08:42
pyszne
Juleczka20 27.05.2012 08:42
pyszne
Wiesława1 16.02.2012 16:15
też takie robię
owocówka 01.01.2012 09:11
jakie ładne
Marybeth
Marybeth 23.10.2011 10:28
pycha!
edyta44 24.06.2011 17:58
pycha
Baska Kaska 17.05.2011 14:02
pyszne, aż ślinka leci :)
Goya 02.05.2011 20:04
super wygląda
Cbeti 06.12.2010 11:25
Pyszności ;)
ewasylwia 03.12.2010 14:11
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat