Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z powidłami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
powidła śliwkowe
mleko 2 łyżki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z powidłami

Gotowe ciasto francuskie rozwijamy na płasko i kroimy w trójkąty. Na każdy trójkąt nakładamy pół łyżki powideł śliwkowych (może być również marmolada, dżem jaki kto lubi). Zwijamy ciasto formuując rogaliki - ciastka. Każde ciasto z wierzchu smarujemy mlekiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Ciastka muszą być lekko rumiane, jeśli są blade to wydłużmy czas pieczenia o kilka minut. Upieczone posypujmey cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 04.12.2012 11:10
Jak widać ciasto francuskie można jeśc z różnymi dodatkami.
Kate131 04.12.2012 10:31
apetyczne
AURELKA 28.09.2012 21:29
znakomite
Konczi 31.07.2012 18:54
pyszności ! smaczne !
Agnieszka91 31.07.2012 12:24
pychota
Rafał10 31.07.2012 09:12
mniam ! muszę zrobić :)
tessinka 30.07.2012 21:36
uwielbiam ciasteczka francuskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak