Ciastka francuskie z budyniem i wiśniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń śmietankowy

  • jajko

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na kwadraty. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu (z nieco mniejszą ilością mleka - aby był nieco gęstszy), przestudzić. Wiśnie rozmrozić i osączyć. Kwadraty ciasta ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem. Na środek każdego kwadratu wyłożyć budyń, ułożyć na nim owoce i lekko je docisnąć. Brzeg każdego kwadratu posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać odrobiną cukru. Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 22.06.2012 11:24
super
mirosława4 20.03.2011 21:21
mniam
Dorota61 04.12.2010 13:28
Fajny pomysł. Do ulubionych

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat