Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka "bloczki"

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 100 g
mąka pszenna 200 g
masło miękkie 200 g
cukier trzcinowy 100 g
gorzka czekolada 100 g
wiórki kokosowe 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka "bloczki"

1. Masło i cukier ucieramy na puszystą masę. Dodajemy przesiane i wymieszane ze sobą mąki pszenną i kukurydzianą. Dokładnie mieszamy na gładką masę. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i pieczemy przez 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Po upieczeniu kroimy na kwadraty.
2. Gdy ciasteczka ostygną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zanurzamy ciasteczka i obtaczamy w wiórkach. Układamy na talerzyku aż polewa zastygnie. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 09.10.2016 16:38
dawno nie robiłam, bardzo smaczne :)
Franciszek 09.10.2016 16:17
pyszne do kawy
Grazyna0211 09.10.2016 14:51
fajny deser
Krystyna32 09.10.2016 10:58
pyszności :)
IKrakowianka 08.10.2016 22:24
lubię takie słodkości
Iwusia 08.10.2016 22:23
smak dzieciństwa
Janina 08.10.2016 21:35
Bardzo fajne :))
Mniam 08.10.2016 20:17
Z chęcią bym podjadła parę takich kosteczek :)
cukiereczek 08.10.2016 16:13
bardzo ciekawe
Beatris 08.10.2016 14:49
Ale pysznie wyglądają, z chęcią kilka bym zjadła, mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak