Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka ze śmietaną
Które wkładamy do woreczka i dajemy do lodówki na kilka godzin ,można ciasto zrobić dzień wcześniej
Ciasto wałkujemy na blacie obsypanym mąką. Wycinamy foremką kwiatki parzystą liczbę .
W połowie krążków wycinamy środki.
Brzegi całego krążka smarujemy lekko białkiem na górę kładziemy krążek z wyciętym środkiem.Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 st c i pieczemy 15-20 minut.
Zelatynę moczymy w małej ilości zimnej wody mieszamy i zostawiamy na moment aż napęcznieje.Następnie zalewamy wrzątkiem też tylko trochę wody mieszamy i studzimy.Ubijamy śmietanę z cukrami pod koniec ubijania wlewamy żelatynę.
Jak śmietana stężeje przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy upieczone ciasteczka.
Posypujemy wiórkami kokosowymi i płatkami czekoladowymi.
POLECAM!!!!