Ciasteczka z tahini

Ciasteczka z tahini

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pasta sezamowa

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczki
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • masło

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasteczka z tahini foto
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Krok 2 - Ciasteczka z tahini foto
Z masy ulepić kuleczki wielkości orzech włoskiego i układać na blasze w odstępach.
Krok 3 - Ciasteczka z tahini foto
Kuleczki pospłaszczać tworząc ciasteczka.
Krok 4 - Ciasteczka z tahini foto
Piec 15 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

07.05.2013 09:43
skąd taka pastę wziąć

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat