ciasteczka z płatkami migdałów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szkl.
  • margaryna

    1/2 kostki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier

    3 łyżki
  • migdały w płatkach

    100 g
  • sól

    szczypta
  • musli wielozbożowe Benus

    3 łyżki
  • olejek migdałowy

    1 op.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić w garnku, dodać szczyptę soli, cukier,olejek migdałowy i proszek do pieczenia- wymieszać, wsypać 3 łyżki musli wielozbożowego Benus, mąkę, oraz płatki migdałowe zagnieść, masa musi być tłusta, Blachę wysmarować olejem. Ciasto nabierać łyżką, formować owalne ciasta w kształcie migdała, kłaść na blasze, docisnąć aby były spłaszczone. Wstawić do gorącego piekarnika 180 stopni i piec 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aniapetr 11.10.2011 16:13
smaczne i oryginalne
Pola2 04.04.2011 20:07
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat