Ciasteczka z masłem migdałowym

Ciasteczka z masłem migdałowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Ciasteczka z masłem migdałowym mają wielu wielbicieli, dlatego znikają w oka mgnieniu.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • masło migdałowe

    12 dag
  • masło 82%

    10 dag
  • cukier

    15 dag
  • mąka

    17 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • cukier wanilinowy

    1 łyżeczka
  • soda oczyszczona Prymat

    0.3 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    0.3 łyżeczki
  • kulki czekoladowe

    1 łyżka
  • migdały siekane

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło i masło migdałowe ucierać do białości z cukrem około 5 minut.

Dodać jajko ciągle ucierając przez następne 3 minuty, a następnie pozostałe składniki.

Do wyrobionego ciasta dodać łezki lub kulki czekoladowe oraz posiekane migdały i dokładnie wymieszać.

Formować okrągłe ciasteczka.


Ciastka piec na blasze wyłożonej pergaminem przez 15 minut w tem. 175 st.C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat