Ciasteczka z krówkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1
  • margaryna

    10 dag
  • cukier puder

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • cukierki krówki

    8 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Najpierw margarynę, mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia dajemy do miski. Następnie margarynę z tymi składnikami rozcieramy opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
2. Dodajemy do tego jajko i zagniatamy ciasto.
3. Z kolei krówki kroimy albo kruszymy i dodajemy je do ciasta. Zagniatamy ponownie.
4. Wałkujemy ciasto i wycinamy szklanką ciasteczka.
5. Układamy je na blaszce oraz pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut.
6. Podajemy. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat