Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z czekoladą i orzechami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 350 gram
cukier 170 gram
masło 200 gram
jajko 1 sztuka
czekolada gorzka 100 gram
orzechy włoskie 100 gram
Soda oczyszczona Prymat 1/4 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
cukier wanilowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z czekoladą i orzechami

Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajko i ponownie ucierać. Mąkę z proszkiem, solą i sodą przesiać. Dodać do ubitej masy. Ubić lub połączyć ręcznie. Do ciasta dodać posiekaną na drobne kawałki czekoladę i orzechy. Wyrobić. Formować małe kuleczki i kłaść je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (góra-dół) i piec około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 20.10.2012 20:25
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak