Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z białą czekoladą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 125 g
cukier 1/2 szklanki
jajko 1 roztrzepane sztuka
mąka pszenna 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
biała czekolada 125 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z białą czekoladą

Czekoladę posiekać.

Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę.Stopniowo i powoli dodawać jajko. Cały czas ucierać.
Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól i kakao. Dokładnie wymieszać.
Dorzucić czekoladę, wymieszać.

Wykładać na blachę łyżeczką w miarę gładkie kuleczki ciasta. Zachować 5-6 cm odstępy

Piec w temperaturze 190 stopni C przez 10-12 minut albo do chwili, gdy ciasteczka uzyskają złocistą barwę.

Przełożyć na kratkę do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 24.12.2012 11:19
super przepis
Magula 23.11.2012 23:15
pycha
caffee_tea 23.11.2012 22:27
uwielbiam ciasteczka
iziona 23.11.2012 20:57
Fajniutkie ciasteczka
kasiaw 23.11.2012 20:44
uwielbiam ciasteczka własnej roboty
Simeo 23.11.2012 20:35
super
IwonaKa 23.11.2012 20:29
ciekawy,prosty przepis,na pewno pyszne ciasteczka
gosia561 23.11.2012 20:21
Niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak