Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka spiralki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 g
cukier 150 g
mąka 250 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 1
mleko 1 łyżka
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka spiralki

Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Wbić jajko. Mąkę przesiać z proszkiem i dodać do masy, zmiksować. Nie przeraźcie się, że ciasto jest za rzadkie;) po wyjęciu z lodówki będzie nadawało się do wałkowania. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i mleko, zmiksować. Obydwie masy włożyć na 30 minut do lodówki. Wyjąć i rozwałkować na dwa placki. Położyć jeden na drugi i zrolować wzdłuż krótszego boku. Ostrym nożem kroić w talarki. Piec 10-15 minut w temperaturze 180 st. C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka 06.01.2013 16:44
miki47: myślę, że tak:)
gosia56 06.01.2013 15:59
super
Kulinarna Ja 06.01.2013 14:21
pycha!
miki47 06.01.2013 14:00
mogę zwykły cukier zastąpić brązowym?
miki47 06.01.2013 13:59
piękne wzory wyszły
miki47 06.01.2013 13:59
pyszne, daję smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak