Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka potrójnie czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 g
brązowy cukier 150 g
jajko 1
mąka pszenna 185 g
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
ekstrakt z wanilii 1 łyżeczka
kakao 30 g
czekolada gorzka 75 g
czekolada mleczna 75 g
czekolada biała 75 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka potrójnie czekoladowe

Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni.

Miękkie masło zmiksować z cukrem, jajkiem i ekstraktem waniliowym. Następnie dodać wszystkie suche składniki. Czekolady posiekać - każdą dużą kostkę na 4 mniejsze - i wmieszać do ciasta. Z ciastka formować kulki (wielkości orzecha włoskiego) i układać w sporych odstępach na blaszce wyłożonej papierem. Kulki lekko spłaszczyć. Piec ok. 10 minut. Po upieczeniu nie zdejmować z blaszki, tylko poczekać aż lekko skruszeją i ostudzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak