Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka owsiano-ryżowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kleik ryżowy 1,5 szklanki
płatki owsiane 1,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
wiórki kokosowe 3/4 szklanki
mąka pszenna 1/2 szklanki
mleko kokosowe 3 łyżki
mleko granulowane 1/2 szklanki (odtłuszczone)
olej kokosowy 3 łyżki
margaryna 70 g
Soda oczyszczona Prymat 3/4 łyżeczki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka owsiano-ryżowe

Kroki postępowania

1
Wymieszać razem mleko granulowane, płatki owsiane i kleik ryżowy.
Krok 1 - Ciasteczka owsiano-ryżowe foto
2
Dodać cukier i mleczko kokosowe. Dosypać zwykła mąkę.
Krok 2 - Ciasteczka owsiano-ryżowe foto
3
Margarynę stopić, schłodzić i wymieszać z sodą. Wsypać do wymieszanych składników wiórki kokosowe, dodać olej kokosowy, a następnie wlać margarynę z sodą.
Krok 3 - Ciasteczka owsiano-ryżowe foto
4
Zagnieść ciasto. Formować z ciasta małe kulki ok 3 cm- rozgniatać i układać na natłuszczonej blasze.
Krok 4 - Ciasteczka owsiano-ryżowe foto
5
Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec ok. 15 minut.
Po wyjęciu ciasteczka są miękkie po ostudzeniu chrupiące.

Polecam bardzo smaczne ciasteczka.
Krok 5 - Ciasteczka owsiano-ryżowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak