Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka owsiane z bakaliami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
jajko 2 sztuki
płatki owsiane 300 gram
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
mąka żytnia 2 łyżki
orzechy włoskie 100 gram
miód naturalny 5 łyżek
pestki słonecznika 1 garść
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka owsiane z bakaliami

Miksujemy masło a następnie dodajemy jajka, miód i ciągle miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Mąkę mieszamy w oddzielnej misce z płatkami owsianymi, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia.

Obrane orzechy siekamy na mniejsze kawałki. Łączymy obie masy i dodajemy orzechy, słonecznik i żurawinę. Gdy masa jest za sucha należy dodać odrobinę mleka.

Lepimy małe kuleczki, które układamy w sporej od siebie odległości na papierze do pieczenia i lekko je spłaszczamy.

Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 stopni i pieczemy ok 15 minut aż zrobią się złote.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak