Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka orzechowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
margaryna 20 dag
cukier puder 7 dag
cukier waniliowy
orzechy włoskie 7 mielone
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka orzechowe

Margaryne z maka orzechami i cukrem pudrem zagniatam. Ciasto wkladam do lodowki zeby sie porzadnie schlodzilo.
Nastepnie walkuje dosc grubo i wykrawam foremka ksztalty. Pieke 15-20min w 200 stopniach.
Podane ilosci skladnikow to jedna porcja ciasteczek-jak chce upiec wiecej to zwiekszam odpowiednio ilosci lub robie np. dwie porcje ciasta.
Po wystudzeniu otaczam w cukrze pudrze wymieszanym z cukrem waniliowym :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 03.12.2013 11:17
wygladaja pysznie
adelajda 09.11.2013 19:59
smacznie wyglądają :)
gusia1000 03.11.2013 15:54
Pysznie wyglądają.
Agata3 30.10.2013 18:40
mmm pyszności!
lara 30.10.2013 16:11
te ciasteczka są proste i jednocześnie pyszne
marcia7 30.10.2013 16:05
super do herbatki
everay 30.10.2013 15:43
fajnie wyglądają:)
Ania321 30.10.2013 15:26
lubię takie ciasteczka :)
Monika-twin 30.10.2013 15:25
pysznosci orzechowe
Renata9 30.10.2013 15:19
fajne ciasteczka
iwi 30.10.2013 14:50
Najlepsze ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak