Ciasteczka musli z czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • jajko

    2
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • musli

    1/2 kg
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • czekolada deserowa

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę stopić, ostudzić. Jajka utrzeć z cukrami, stopniowo dodawać mąkę i proszek do pieczenia. Wlać margarynę. Dokładnie wyrobić. Dodać musli, posiekaną czekoladę, wymieszać. Z masy uformować okrągłe ciastka i ułożyć na blasze. Piec 20 minut w temp. 180 stopni C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Reda 14.12.2011 07:52
Świetny pomysł, muszę spróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat