Ciasteczka mocno czekoladowe

Ciasteczka mocno czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    300g
  • masło

    200g
  • mąka

    szklanka
  • mąka kukurydziana

    1/2 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuscić w kąpieli wodnej. Miękkie masło utrzec z cukrem pudrem na puszystą masę. Do utartej masy maślanej dodajc rozpuszczona, przestudzoną czekoladę. Całość miksowac przez chwilę. Dodac obie mąki, mieszac aż składniki się połączą. Ciasto przełożyc do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie rozetki. Wyciskac małe ciasteczka na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piec w temperaturze 180 st przez 7-10 minut ostroznie zeby sie nie przypaliły. Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek. Gdy ostygna mozna posypac cukrem pudrem. Pyszne ze szklanka mleka. Wyszło mi 5 blach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

norweska20

09.08.2015 00:18
smakowite ciasteczka

haniaa

25.05.2011 19:49
ja to muszę zrobić....

iwona332

30.01.2011 00:17
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat