Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka mocno czekoladowe
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, łyżka nakładamy ciasto formując zgrabne kółka. Ciasteczka posypujemy kawałkami białej i gorzkiej czekolady.
Pieczemy 20min w 160C.
czekolada gorzka | 300 g |
cukier brązowy | 160 g |
sól | 1/2 łyżeczki |
jajko | 2 szt |
masło | 60 g |
mąka pszenna | 100 g |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
biała czekolada | 1/2 tabliczki |
gorzka czekolada | 1/3 tabliczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: