Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTECZKA MIGDAŁOWE Z CYNAMONEM

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 150 gram
migdały siekane 100 gram
masło 100 gram
jajko 1 sztuka
cukier brązowy 60 gram
cynamon 2 łyżki
olejek migdałowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTECZKA MIGDAŁOWE Z CYNAMONEM

Mąkę i migdały mielone najlepiej mączka mieszamy razem . Następnie dodajemy miękkie masło, cukier, jajko, cynamon i olejek migdałowy.
Wszystkie składniki delikatnie łączymy w misce zagniatając delikatnie .
Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki mniej więcej na godzinę. Kiedy ciasto się schłodzi rozwałkowujemy na grubość około 4 mm. .Używając ulubionych foremek wycinamy ciasteczka o dowolnych kształtach . Możemy posypać migdałami, orzechami i brązowym cukrem.
Pieczemy w temp ok 180-190 stopni ok 12-15 min aż ciasteczka się zarumienią .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia37 06.01.2016 21:39
najlepiej smakują jak się kończą :)
kasia37 06.01.2016 21:39
no są pyszne :) polecam
Zofia12 05.01.2016 07:21
wow szałowe:
Iwusia 04.01.2016 23:21
ale smaczne ciacha
Ania84 04.01.2016 22:22
na pewno pyszne
joannaa24 04.01.2016 20:33
Pyszne ciasteczka
IKrakowianka 04.01.2016 19:09
aromatyczne i zapewne przepyszne!
kasia37 04.01.2016 17:14
tak na Święta rewelacyjne a i nawet potem do herbaty w mroźne dni ;)
Madzik239 04.01.2016 16:46
Ślicznie się prezentują, muszą być naprawdę smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak